13. ledna 2010

Cukety a kysaná smetana s těstovinami fusilli

400 g fusilli,3 pol. lžíce olivového oleje,4 mladé cukety do 20 cm, pokrájené podél,5 stroužků česneku, jemně nakrájených,strouhaná kůra ze dvou citrónů (nebo1 kávová lžička sušené strouhané kůry),400 g kysané smetany,sůl a čerstvě mletý černý pepř,čerstvě strouhaný parmezán (lze nahradit jiným tvrdým sýrem),
 

Uvařte těstoviny podle návodu. Mezitím rozehřejte olej ve velké pánvi, osmahněte cukety a česnek dozlatova.Vmíchejte strouhanou citrónovou kůru a osmahněte dalších 30 vteřin. Nechte okapat těstoviny a dejte zpět do kastrolu, přidejte kysanou smetanu, dobře promíchejte,vmíchejte směs z cuket, ochuťte a podávejte s čerstvě strouhaným parmezánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat