14. ledna 2010

Mexické ohnivé brambůrky

80 dkg drobnějších brambor, 4 lžíce oleje, 1 svazek pórku, 2 feferonky, 3 stroučky česneku, 15 dkg strouhaného sýra, bylinková sůl, mletý pepř

Brambory dobře opereme a v osolené vodě je uvaříme ve slupce do měkka. Hned je propláchneme studenou vodou, aby se daly snadněji loupat. Ve vyšší a širší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme do ní oloupané brambory a asi 10 minut je opékáme za stálého míchání, dokud se nevytvoří zlatá kůrka. Pórek důkladně opereme a nakrájíme na drobné špalíčky, zelenou nať na nudličky. Feferonky nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a všechno přidáme k bramborám a ještě opékáme 5 minut. Osolíme, opepříme a na talíři bohatě posypeme sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat