Brambory velmi pečlivě omyjeme a máme vařit, ale jen do poloměkka, scedíme je a nakrájíme i se slupkou na plátky silné asi 1,5 cm. Brambory naskládáme do pekáče vymazaného tukem. Tukem brambory pokapeme i na povrchu, trochu osolíme a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě. Když je sýr na povrchu nazlátlý, jsou brambory hotové. Podáváme s horkým mlékem, nebo se zeleninovým salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
14. ledna 2010
Brambory pečené s tvrdým sýrem
12 větších podlouhlých brambor, 10 dkg rostlinného tuku, sůl, 20 dkg tvrdého sýra, pažitka nebo petrželka.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat