1 balicek sojovych bobu, voda, spetka salveje, majoranka, kmin, sul, citronova stava
Sojove boby nechame pres noc namocene ve studene vode. Rano je dukladne rozmixujeme v mixeru a povarime na velmi slabem ohni pouhych 5 minut. Nechame 10 minut stat horke a pripravime si gazu nebo jemne platno a prelijeme sojovou drt pres platno. Tak zachytime do hrnce sojove mleko. V gaze zustane sojova drt. Tuto drt povarime se salveji, majorankou a kminem, osolime a vznika kase. Sojove mleko muzeme pouzit do polevek, kasi, vsude tam, kde bychom pouzili mleko normalni. Dale z neho muzeme ziskat sojovy tvaroh. Zahrejeme mleko na teplotu horkou pro ruku a pokapeme citronovou stavou, slabe zredime vodou a nechame asi 15 minut stat. V mleku se utvori srazenina, kterou precedime pres platno. V nem zachytime tvaroh. Vykapanou tekutinu muzeme vylit, nehodi se k nicemu. Sojovy tvaroh je vynikajici do zeleninovych salatu, polevek, pomazanek, hodi se ke smazeni a je vynikajici prilohou spolu s kecupem ke spagetam.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat