22. dubna 2013

Uzená polévka

uzené koleno, 500 g kyselého zelí, 1, 5 l vodu, brambor, 40 g sádla, střední cibule, 200 g hrachu, pepř, sůl

Uzené koleno vaříme ve větším hrnci doměkka. Brambor nevaříme, syrový ho jen nastrouháme. V měnším kastrolu na sádle osmahneme cibulku, ke které přidáme zelí a nastrouhaný brambor. Hrách, který jsme předtím namočili, uvaříme doměkka. Vodu-vývar z uzeného kolena scedíme a přidáme do něj směs zelí, bramboru a cibulky a uvařený hrách. Maso z kolena nakrájíme na kousky a také přidáme do polévky. Pořádně promícháme, necháme ještě pár minutek na mírném plaménku povařit a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Uzenou polévku podáváme s pečivem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat