uzené koleno, 500 g kyselého zelí, 1, 5 l vodu, brambor, 40 g sádla, střední cibule, 200 g hrachu, pepř, sůl
Uzené koleno vaříme ve větším hrnci doměkka. Brambor nevaříme, syrový ho jen nastrouháme. V měnším kastrolu na sádle osmahneme cibulku, ke které přidáme zelí a nastrouhaný brambor. Hrách, který jsme předtím namočili, uvaříme doměkka. Vodu-vývar z uzeného kolena scedíme a přidáme do něj směs zelí, bramboru a cibulky a uvařený hrách. Maso z kolena nakrájíme na kousky a také přidáme do polévky. Pořádně promícháme, necháme ještě pár minutek na mírném plaménku povařit a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Uzenou polévku podáváme s pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat