300 g sušených bílých fazolí, velká cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 1, 5 lžíce kari, litr zeleninového vývaru (instantní), 500 g brambor, 250 g mrkve, 300 g pórku, pepř (nejlépe bílý), petrželka na ozdobení, sůl
Fazole namočíme do 600 ml studené vody na asi 8 hodin. V hrnci rozehřejeme olej a podusíme cibulku, Přidáme rozetřený česnek a kari a ještě dusíme. Přilijeme fazole i s vodou, ve které byly namočené, a obsah hrnce přivedeme k varu. Necháme vařit pod pokličkou. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Ty pak s nakrájeným pórkem a mrkví přidáme po 20 minutách k fazolím a dál ještě 25 minut vaříme. Indickou fazolovou polévku dochutíme a zdobíme petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
23. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat