25. dubna 2013

Drožďová polévka s kapáním

kostka droždí, 250 g kořenové zeleninny, cibule, solčanka, olej, vejce, dětská krupice

V hrnci rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibulku nakrájenou na drobno. Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubo na struhadle. Nastrouhanou zeleninu přidáme na připravenou cibulku, chvíli restujeme, poté rozdrobíme droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Poté vlijeme 1,5 l vody a přidáme cca 2 lžičky solčanky (dle chuti). Krátce povaříme, až je zelenina měkká.Do hrnečku si vyklepneme 1 celé vejce, přidáme cca 1/2 lžíce oleje a za stálého mícháme přidáváme dětskou krupičku, až se nám vytvoří hustší těstíčko. Přes struhadlo, popř. nějaký cedník vidličkou vtlačujeme do vroucí polévky kapání. Necháme krátce povařit (cca 1-2 min.).Na talířích můžeme ještě drožďovou polévku dochutit a dozdobit nakrájenými natěmi.

Žádné komentáře:

Okomentovat