25. dubna 2013

Bulharská rýžová polévka

mrkev, 400 g jehněčího či kůzlečího masa, sůl, lžíce másla, cibule, kousek celeru, petržel, 3 listy kapusty, 3 lžíce rajčatového protlaku, 100 g rýže, sladká paprika, vejce, zelená petrželka, 2 l vody, 100 ml zakysané smetany, lžíce hladké mouky 

Na kusy nasekané maso vložíme do vlažné osolené vody a vaříme. Zatím si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu a osmažíme ji na másle. Když je maso poloměkké, přidáme ji do polévky. Přisypeme špetku mleté červené papriky a přidáme spařenou rýži. Vše vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na proužky a vložíme zpět do polévky.Zakysanou smetanu rozšleháme s moukou a vajíčkem, tuto směs vlijeme na závěr do polévky a rozmícháme. Necháme přejít varem a odstavíme. Na talíři bulharskou rýžovou polévku ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat