3 šálky slepičího vývaru, 2 lžíce mouky, 2 šálky brokolice, 2 lžíce másla, 3/4 šálku mléka, 3/4 šálku smetany ke šlehání, 0,5 šálku strouhaného parmezánu, 0,5 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1/8 lžičky strouhaného muškátového oříšku, několik plátků citrónu
Brokolici opláchneme a rozdělíme na malé růžičky, stonky brokolice nakrájíme na špalíčky. Citron dobře opláchneme a nakrájíme na velmi tenké plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme brokolici a podusíme ji na středně silném ohni, až trochu změkne. Zaprášíme moukou a za občasného míchání opékáme dvě minuty. Potom pomalu rozředíme vývarem (může být připravený z bujónové kostky), přilijeme mléko a uvedeme téměř k bodu varu, ale nenecháme vřít. Přimícháme smetanu, koření a polovinu strouhaného sýra (místo parmezánu lze použít i jiný tvrdý sýr). Necháme asi dvě minuty prohřát a jakmile se sýr rozpustí, polévku podáváme. Na talíři krémovou polévku z brokolice posypeme zbylým sýrem a ozdobíme plátky citrónu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat