lžíce kukuřičného oleje, nadrobno nakrájená cibule, prolisovaný stroužek česneku, 0,5 lžičky mletého římského kmínu, 0,5 lžičky mletého koriandru, 450 g oloupaných rajčat, zbavených semen a nakrájených, ¾ hrnku půlené červené čočky, 1,25 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, nadrobno nakrájený čerstvý koriandr na ozdobu
Ve velkém rendlíku rozehřejeme olej. Přidáme cibulku a za občasného zamíchání ji na mírném ohni opékáme 5 min. doměkka. Vmícháme česnek, kmín, mletý koriandr, rajčata a čočku a za stálého míchání vše opékáme 4 min.. Potom přilijeme zeleninový vývar, polévku přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 30-40 min., až čočka změkne. Podle chuti polévku osolíme a opepříme.(sůl přidávejte, až když je čočka měkká) Rendlík odstavíme, polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme nahladko. Rendlík vypláchneme, polévku do něj vrátíme a opatrně zahřejeme. Hotovou čočkovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme nakrájeným koriandrem a ihned podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat