22. dubna 2013

Jednoduchá hrachová polévka s rajčaty

hrnek předem namočeného půleného žlutého hrachu, 1 l vody, lžička soli, 0,5 lžičky sušeného zázvoru, 3 rajčata, svazek jarní cibulky, 4 stroužky česneku, lžíce olivového oleje

Do neosolené vody dáme vařit předem namočený hrách. Až je hrách poloměkký, přidáme zázvor a sůl. Vaříme do měkka. Mezitím nakrájíme rajčata na drobnější kousky, oloupeme česnek a nakrájíme jej na plátky. Rozpálíme si pánev, do které vlijeme lžíci olivového oleje, na kterém si opražíme plátky česneku, až začne vonět, přihodíme k němu nakrájená rajčata a necháme chvilku osmahnout. Nakrájíme nadrobno jarní cibulku.Do talířů či mističek na servírování nalejeme hrachovou polévku, přidáme pár lžic rajčat s česnekem a posypeme čerstvou nasekanou jarní cibulkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat