hrnek předem namočeného půleného žlutého hrachu, 1 l vody, lžička soli, 0,5 lžičky sušeného zázvoru, 3 rajčata, svazek jarní cibulky, 4 stroužky česneku, lžíce olivového oleje
Do neosolené vody dáme vařit předem namočený hrách. Až je hrách poloměkký, přidáme zázvor a sůl. Vaříme do měkka. Mezitím nakrájíme rajčata na drobnější kousky, oloupeme česnek a nakrájíme jej na plátky. Rozpálíme si pánev, do které vlijeme lžíci olivového oleje, na kterém si opražíme plátky česneku, až začne vonět, přihodíme k němu nakrájená rajčata a necháme chvilku osmahnout. Nakrájíme nadrobno jarní cibulku.Do talířů či mističek na servírování nalejeme hrachovou polévku, přidáme pár lžic rajčat s česnekem a posypeme čerstvou nasekanou jarní cibulkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat