22. dubna 2013

Rebarborová polévka

0,5 kg rebarbory, 100 g bazalky, 150 g krystalového cukru, 1 dcl rumu, čerstvé kiwi, vanilková zmrzlina, celá skořice, hřebíček, mentolový sirup, maizéna /solamyl/, sůl

Očištěnou rebarboru nakrájíme a uvaříme ve vodě, do které jsme přidali skořici a hřebíček. Krátce povaříme, pak vybereme a mixérem rozmixujeme. Přidáme bazalku, cukr a sůl. Opět krátce povaříme, zahustíme maizénou a dochutíme rumem. Trošku čerstvé bazalky, kterou jsme si odložili, smícháme s ledovou tříští a mentolový sirupem. Ledovou směs přidáme do vychladlé polévky, do které na závěr přiložíme a vanilkovou zmrzlinu a ozdobíme plátky čerstvého kiwi.

Žádné komentáře:

Okomentovat