5 cibulí, 6 brambor, 2 tvrdší žemle, sůl, pepř, 0,5 sklenky bílého vína, 4 lžíce šlehané smetany, lžíce másla
Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné nudličky a v hrnci na másle zpěníme. Potom přidáme oloupané nakrájené brambory a společně za častého míchání dřevěnou lžící na mírném ohni dusíme tak dlouho, až se cibule začne rozpouštět. Zalijeme 1 litrem vody ochucené vínem, osolíme, opepříme, do tekutiny rozlámeme žemle a na mírném ohni za častého míchání vaříme 20-25 minut. Nakonec prolisujeme a do hotového krému těsně před podáváním přidáme ušlehanou smetanu. Jestliže se nám cibulová polévka zdá příliš řídká, zahustíme ji lžící Maizeny rozpuštěné v jedné lžíci mléka.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat