25. dubna 2013

Celerová polévka ze Sardinie

cibule, mrkev, stroužek česneku, 3 lžíce rajčatového protlaku, 500 g řapíkatého celeru, olej, 100 g strouhaného sýra, sůl, pálivá paprika, toastový chléb, máslo

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a mrkev na kostičky. Maso pokrájíme na malé kousky a vše osmažíme na oleji. Rajčatový protlak zředíme vodou, podlijeme jím maso a směs podusíme. Pak přidáme nakrájený celer a ještě pár minut dusíme. Ke směsi přilijeme 1,5 litru horké vody, osolíme, okořeníme pálivou paprikou a vaříme zhruba 20 minut. Na másle mírně opečeme toastový chléb, jednotlivé porce celerové polévky doplníme opečeným chlebem a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat