25. dubna 2013

Cibulačka pro fajnšmekry

0,5 litru mléka, olej, pepř, sůl, 1 kg cibule, 1,5 litru drůbežího vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 300 g tvrdého sýra, toustový chléb, máslo

Ve velkém hrnci na oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Posolíme, popepříme, přidáme dvě lžíce másla, zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a zalijeme asi litrem vývaru. Vaří se 45 minut - až je cibule měkká. V jiném hrnci uvaříme mléko se zbytkem vývaru a zředíme jím hustou polévku. Přidáme sůl a pepř. Toustový chléb opečeme dozlatova po obou stranách, tvrdý sýr si nastrouháme. Hotovou polévku nalijeme do misek, povrch zasypeme sýrem, položíme na něj dva opečené tousty a také je zasypeme sýrem. Takto upravené misky s cibulačkou ještě zapečeme v troubě nebo pod grilem.

Žádné komentáře:

Okomentovat