1,25 l zeleninového vývaru, 2 lžíce světlé sojové omáčky, 1,5 lžičky celého šafránu, 4 šalotky, 2 cukety, 2 velké rajčata, stroužek česneku, 120 g rýžových nudlí, pepř, pažitka
Zeleninový vývar nalijeme do hrnce, přidáme sójovou omáčku a směs přivedeme na středně silném ohni k varu. Šafrán mírně utlučeme v keramickém hmoždíři a nasypeme do horkého vývaru se sójovou omáčkou. Šalotky nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, cukety nakrájíme na tenké hranolky, rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Všechnu zeleninu a rýžové nudle dáme do vývaru a přivedeme k varu. Potom zmírníme oheň, hrnec přikryjeme pokličkou a polévku zvolna vaříme 5 min. Čínskou nudlovou polévku podle chuti opepříme, rozdělíme do misek, ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat