4 pórky, 4 mrkve, 2 lžíce oleje, 1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce solamylu, 200 g žampionů, 8 lžic taveného sýra, sůl, pepř, čerstvá petržel
Omytý a očištěný pórek nakrájíme na kolečka a mrkve na kostičky. Na rozehřátém oleji zeleninu osmahneme. Zalijeme vývarem. Vaříme asi 15 minut. Poté přidáme solamyl rozmíchaný ve lžíci vody. Žampiony očistíme, dosucha otřeme a nakrájíme na plátky. Spolu s taveným sýrem je vmícháme do polévky a ještě chvíli povaříme. Osolíme a opepříme. Hotovou sýrovou pórkovou polévku rozdělíme do předehřátých talířů a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
23. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat