23. dubna 2013

Sýrová pórková polévka

4 pórky, 4 mrkve, 2 lžíce oleje, 1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce solamylu, 200 g žampionů, 8 lžic taveného sýra, sůl, pepř, čerstvá petržel

Omytý a očištěný pórek nakrájíme na kolečka a mrkve na kostičky. Na rozehřátém oleji zeleninu osmahneme. Zalijeme vývarem. Vaříme asi 15 minut. Poté přidáme solamyl rozmíchaný ve lžíci vody. Žampiony očistíme, dosucha otřeme a nakrájíme na plátky. Spolu s taveným sýrem je vmícháme do polévky a ještě chvíli povaříme. Osolíme a opepříme. Hotovou sýrovou pórkovou polévku rozdělíme do předehřátých talířů a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat