26. dubna 2013

Staroanglická sýrová polévka

60 g másla, 60 g hladké mouky, 400 ml kuřecího vývaru, 300 ml mléka, 2 nastrouhané mrkve, 200 g nastrouhaného čedaru, sůl, čersvě umletý pepř 

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání ji zahříváme asi minutu. Potom hrnec odstavíme a do světlé jíšky postupně vmícháme kuřecí vývar a mléko. Poté hrnec vrátíme na oheň, polévku přivedeme za stálého míchání povaříme 3-4 minuty do zhoustnutí. Přidáme nastrouhanou mrkev a povaříme ji 3 minuty, poté vmícháme nastrouhaný sýr. Když se sýr roztaví, polévku osolíme a opepříme. Rozdělíme do nahřátých misek a ihned podáváme s křupavým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat