1,5 l vývaru z masa, sůl, 6 zrnek pepře, 150 g kořenové zeleniny, cibule, bobkový list, 2 stroužky česneku, 4 zrnka nového koření, špetka tymiánu, zelená petrželka
smaženky: vejce, sůl, 4 lžíce petrželky, lžíce nasekané cibule, lžíce polohrubé mouky, špetka mletého pepře, olej na osmažení
Vývar s nakrájenou zeleninou a kořením přivedeme k varu a vaříme, až zelenina změkne. V menší misce či hrnečku si rozšleháme vejce, přidáme jemně nakrájenou petrželku, cibuli, mouku, špetku soli a pepře a vidličkou dobře rozšleháme. Na pánvičce si rozpálíme olej, směs nabíráme kávovou lžičkou a pečeme malé smaženky. Hotové zelené smaženky dáme na talíř a přelijeme polévkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat