25. dubna 2013

Polévka se zelenými smaženkami

1,5 l vývaru z masa, sůl, 6 zrnek pepře, 150 g kořenové zeleniny, cibule, bobkový list, 2 stroužky česneku, 4 zrnka nového koření, špetka tymiánu, zelená petrželka
smaženky: vejce, sůl, 4 lžíce petrželky, lžíce nasekané cibule, lžíce polohrubé mouky, špetka mletého pepře, olej na osmažení 

Vývar s nakrájenou zeleninou a kořením přivedeme k varu a vaříme, až zelenina změkne. V menší misce či hrnečku si rozšleháme vejce, přidáme jemně nakrájenou petrželku, cibuli, mouku, špetku soli a pepře a vidličkou dobře rozšleháme. Na pánvičce si rozpálíme olej, směs nabíráme kávovou lžičkou a pečeme malé smaženky. Hotové zelené smaženky dáme na talíř a přelijeme polévkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat