25. dubna 2013

Bramboračka s houbami

1,5 l vody, 80 g zeleniny, 500 g brambor, 60 g másla, 1/4 hlávky kapusty, sůl, 80 g mouky, 100 g čerstvých hub, 3 zrnka pepře, stroužek česneku, majoránka, kmín

Čistě oprané, oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do studené osolené vody s kmínem. Přivedeme do varu, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, nakrájenou a spařenou kapustu, trochu kmínu, majoránku a zrnka pepře. Když se polévka chvíli vařila, zahustíme ji jíškou z hladké mouky a tuku, rozmíchanou ve vlahé vodě a ještě půl hodiny polévku povaříme. Ke konci varu přidáme dobře očištěné a na kostičky nakrájené čerstvé houby, prolisovaný česnek a nasekaný libeček. Bramboračku s houbami hned podáváme

Žádné komentáře:

Okomentovat