50 g prorostlé uzené slaniny, velká mrkev, pórek, 1/4 celeru, 600 g moučných brambor, 1,25 l zeleninového vývaru, 100 g žampionů, 0,5 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, čerstvá majoránka, lžíce rozpuštěného másla
Slaninu podle potřeby zbavíme tlusté kůže, chrupavek a jemně ji nakrájíme. Oškrábeme mrkev, nařízneme pórek a důkladně je omyjeme. Rovněž omyjeme celer a brambory a oškrabeme je škrabkou. Veškerou zeleninu pak nakrájíme na malé kostičky.Slaninu pak smažíme ve velkém hrnci za stálého míchání a při střední teplotě tak dlouho, až je lehce zahnědlá a do skleněna.Přidáme zeleninu a na kostky nakrájené brambory a krátce společně pečeme. Přilijeme vývar a přivedeme do varu. Hrnec přikryjeme poklicí a necháme povařit při střední teplotě 15-20 minut, až brambory změknou. Mezitím otřeme žampiony vlhkou utěrkou a trochu jim zkrátíme nožky. Pak je nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou.Brambory v polévce rozmělníme vařečkou. Polévku pak ochutíme solí a pepřem.Rozpuštěné máslo rozehřejeme a v pánvi a houby v něm pečeme několik minut za prudkého tepla a za neustálého míchání. Polévku v talíři dozdobíme majoránkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat