60 g másla, 4 stroužky česneku, 3 mrkve, 3 řapíkaté celery , 3 brambory, 2 cibule, šťáva a kůra z 0, 5 pomeranče,3 lžičky kari,1,5 l zeleninového vývaru, 169 g rajčatového protlaku, 2 jablka,lžíce sušené bazalky, sůl a pepř k dochucení
Ve velkém hrnci zpěníme na másle nahrubo nakrájenou cibuli, na větší kousky nakrájené, celer, brambory, mrkev a prolisovaný česnek. Necháme na mírném ohni asi 5min. osmahnout, pak přidáme kari, pomerančovou kůru a šťávu, zalijeme zelen. vývarem, přidáme rajčatový protlak, na větší kousky nakrájená jablka, bazalku. Přivedeme k varu, přikryjeme a zvolna vaříme asi 30min., dokud zelenina nezměkne. Poté polévku rozmixujeme do krému, dochutíme solí a pepřem
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat