25. dubna 2013

Sváteční polévka s játrovými knedlíčky

2,5 l vody, lžíci soli, mrkev, petržel, 1/4 celeru, 2 stroužky česneku, 0,5 pórku, 2 kuřecí křídla nebo bujónovou kostku, vegetu, na ozdobení zelenou petrželku
knedlíčky: rohlík, trochu mléka, 100 g vepřových jater, malou cibuli, 2 stroužky česneku,  vejce, sůl, pepř, strouhanku

Dáme do hrnce vařit 2,5 l vody, vložíme kuřecí křídla nebo kostku bujónu a osolíme rovnou polévkovou lžící soli. Mezitím nakrájíme nebo nastrouháme všechnu zeleninu. Jakmile se voda vaří, vložíme ke křídlům zeleninu, česnek. Mezitím než se uvaří křídla a zelenina, tak si připravíme játrové knedlíčky. Rohlík rozkrájíme asi na 6 kousků a povlhčíme mlékem. Játra opláchneme a rozkrájíme na větší kousky. Z rohlíků přebytečné mléko vymačkáme, játra, cibuli, česnek a rohlíky umeleme na masovém strojku. Do umleté hmoty přidáme vejce, sůl, pepř a trochu strouhanky. Dobře promícháme a vytvarujeme knedlíčky do kulata. Knedlíčky vložíme do vařící polévky alespoň 10 minut povaříme. Polévku dochutíme vegetou a popřípadě solí. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat