22. dubna 2013

Čínská krabí polévka

750 ml rybího vývaru, 2 cm kus čerstvě nastrouhaného kořenu zázvoru, 2 krabi,  pórek, mrkev, bobkový list, lžička světlé sójové omáčky, 0,5 lžičky mletého badyánu, sůl, pepř

Mrkev a pórek nakrájíme na malé kousky, vložíme je do velké pánve s rybím vývarem a bobkovým listem. Uvedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 10 minut pod pokličkou. Kraby uvaříme zvlášť. Z vařených krabů obereme maso, odlomíme klepeta a nohy. Do pánve přidáme krabí maso, zázvor, sójovou omáčku a badyán a směs uvedeme znovu k varu. Na mírném plameni vaříme dalších 10 minut. Čínskou krabí polévku ochutíme solí a pepřem a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat