400 g čerstvého vyloupaného nebo mraženého hrášku, 1 dl šlehačky, 50 g plátků mandlí, sůl, pepř, voda
Do kastrolu vlijeme asi 6 dl osolené vody. Když se začne vařit, přidáme hrášek a uvaříme ho doměkka. Poté ke zcela měkkému hrášku přisypeme polovinu mandlí a necháme ještě krátce přejít varem. Několik kuliček hrášku uschováme na ozdobení. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a propasírujeme ji přes jemné síto. Přivedeme znovu k varu, přilijeme 2/3 šlehačky, podle chuti osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do misek nebo do talířů. Těsně před podáváním posypeme hladinu v miskách polévky zbylými mandlemi, celými kuličkami hrášku a pokapeme zbylou šlehačkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat