26. dubna 2013

Hrášková polévka s mandlemi

400 g čerstvého vyloupaného nebo mraženého hrášku, 1 dl šlehačky, 50 g plátků mandlí, sůl, pepř, voda 

Do kastrolu vlijeme asi 6 dl osolené vody. Když se začne vařit, přidáme hrášek a uvaříme ho doměkka. Poté ke zcela měkkému hrášku přisypeme polovinu mandlí a necháme ještě krátce přejít varem. Několik kuliček hrášku uschováme na ozdobení. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a propasírujeme ji přes jemné síto. Přivedeme znovu k varu, přilijeme 2/3 šlehačky, podle chuti osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do misek nebo do talířů. Těsně před podáváním posypeme hladinu v miskách polévky zbylými mandlemi, celými kuličkami hrášku a pokapeme zbylou šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat