15. dubna 2013

Salát s barevných fazolí

400 g barevných fazolí, 2 svazky jarní cibulky, 500 g čerstvé červené papriky, 200 g sušených rajčat v olivovém oleji, 4 plátky tmavého chleba, 2 stroužky česneku, 2 lžíce panenského olivového oleje, 2 lžíce krémového octa balsamico, 250 g kysané smetany , sůl, čerstvě mletý pepř

Fazole přes noc namočíme, slijeme, doplníme čerstvou vodu a uvaříme do měkka. V rozpálené pánvi zprudka opečeme na lžíci olivového oleje paprikové lusky. Pak je vložíme na 15 minut do trouby (180 °C) a po upečení oloupeme. Jarní cibulku s natí, sušená rajčata i pečené papriky nakrájíme na kolečka, smícháme s fazolemi a ochutíme olivovým olejem, balzamicem, solí i pepřem. Česnek prolisujeme, smícháme s kysanou smetanou (créme fraiche) a osolíme. Potřeme opečené plátky chleba a navršíme na ně fazolový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat