400 g barevných fazolí, 2 svazky jarní cibulky, 500 g čerstvé červené papriky, 200 g sušených rajčat v olivovém oleji, 4 plátky tmavého chleba, 2 stroužky česneku, 2 lžíce panenského olivového oleje, 2 lžíce krémového octa balsamico, 250 g kysané smetany , sůl, čerstvě mletý pepř
Fazole přes noc namočíme, slijeme, doplníme čerstvou vodu a uvaříme do měkka. V rozpálené pánvi zprudka opečeme na lžíci olivového oleje paprikové lusky. Pak je vložíme na 15 minut do trouby (180 °C) a po upečení oloupeme. Jarní cibulku s natí, sušená rajčata i pečené papriky nakrájíme na kolečka, smícháme s fazolemi a ochutíme olivovým olejem, balzamicem, solí i pepřem. Česnek prolisujeme, smícháme s kysanou smetanou (créme fraiche) a osolíme. Potřeme opečené plátky chleba a navršíme na ně fazolový salát.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
15. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat