16. dubna 2013

Slovenská kapustnica

0,5 kg kysaného zelí, 0,5 kg předního hovězího masa, cibule, sůl, 1/4 kg kořenové zeleniny do polévky, nové koření, celý pepř, bobkový list, 0,5 kg uzené kotletky, 0,5 kg červené klobásy(Dunajská,Čabajka),0,5 l sladké smetany, 2 kysané smetany, 2 lžičky mleté papriky, hrst sušených hub, hrst sušených švestek 
Hovězí maso uvaříme s cibulí, kořenovou zeleninou a kořením doměkka. Polévku scedíme, do vývaru přidáme kysané zelí, na kostky nakrájené uzené maso, předvařené sušené houby, švestky, mletou papriku a vaříme asi 1 hodinu. Až je vše měkké, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a nakonec zalijeme sladkou a kysanou smetanou a necháme jen lehce prohřát.

Žádné komentáře:

Okomentovat