litr rajčatové šťávy, konzerva malého rajčatového protlaku, 50 g másla, 3 lžíce hladké mouky, cibule, kostka zeleninového bujonu, špetka soli a cukru, 100 g másla, vejce, lžička vegety, 3 lžíce mouky krupice
V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme na kousky nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou a společně osmahneme. Vzniklou jíšku zředíme rajčatovou šťávou, přidáme rajský protlak, zeleninový bujon a za občasného míchání necháme provařit. Dochutíme solí a cukrem. Mezitím v misce necháme změknout máslo. Poté ho utřeme s vajíčkem, přidáme Vegetu a postupně přisypáváme mouku krupici, až vznikne husté tuhé těstíčko. Přes hrubé struhadlo jej pak protlačíme do vroucí polévky, necháme asi 2 minuty a můžeme podávat.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
17. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat