17. dubna 2013

Rajská polévka s maslovým kapáním

litr rajčatové šťávy, konzerva malého rajčatového protlaku, 50 g másla, 3 lžíce hladké mouky, cibule, kostka zeleninového bujonu, špetka soli a cukru, 100 g másla, vejce, lžička vegety, 3 lžíce mouky krupice

V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme na kousky nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou a společně osmahneme. Vzniklou jíšku zředíme rajčatovou šťávou, přidáme rajský protlak, zeleninový bujon a za občasného míchání necháme provařit. Dochutíme solí a cukrem. Mezitím v misce necháme změknout máslo. Poté ho utřeme s vajíčkem, přidáme Vegetu a postupně přisypáváme mouku krupici, až vznikne husté tuhé těstíčko. Přes hrubé struhadlo jej pak protlačíme do vroucí polévky, necháme asi 2 minuty a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat