15. dubna 2013

Jehněčí kolínko s pyré ze zelených fazolí

4 přední jehněčí kolena s kostí , 100 g čerstvé majoránky, 300 g červené nebo zelené čočky, 300 g zelených čerstvých fazolových lusků, 300 ml hovězího bujónu, 300 g čerstvých anebo mražených hříbků (žampiónů), 2 dl smetany (33 %), 200 g anglické slaniny, 200 g červené cibule, 2 stroužky česneku, 500 ml červeného vína, 200 g másla, sůl, pepř, drcený kmín

Maso zbavené tuku osolíme, opepříme a obalíme v části čerstvě sekané majoránky a česneku.Na kostičkách slaniny zpěníme pokrájenou cibuli a pak prudce opečeme maso.Zalijeme vínem a hodinu dusíme pod pokličkou v troubě při 180 °C. Přidáme bujón, zbytek majoránky a krátce povaříme. Maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme, přecedíme jemným sítkem, osolíme, opepříme a nalijeme na maso.Lusky uvaříme do měkka, do horkých přidáme smetanu, sůl, pepř a lisovaný česnek.Vše rozmixujeme na pyré a zjemníme třetinou másla.

Žádné komentáře:

Okomentovat