4 přední jehněčí kolena s kostí , 100 g čerstvé majoránky, 300 g červené nebo zelené čočky, 300 g zelených čerstvých fazolových lusků, 300 ml hovězího bujónu, 300 g čerstvých anebo mražených hříbků (žampiónů), 2 dl smetany (33 %), 200 g anglické slaniny, 200 g červené cibule, 2 stroužky česneku, 500 ml červeného vína, 200 g másla, sůl, pepř, drcený kmín
Maso zbavené tuku osolíme, opepříme a obalíme v části čerstvě sekané majoránky a česneku.Na kostičkách slaniny zpěníme pokrájenou cibuli a pak prudce opečeme maso.Zalijeme vínem a hodinu dusíme pod pokličkou v troubě při 180 °C. Přidáme bujón, zbytek majoránky a krátce povaříme. Maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme, přecedíme jemným sítkem, osolíme, opepříme a nalijeme na maso.Lusky uvaříme do měkka, do horkých přidáme smetanu, sůl, pepř a lisovaný česnek.Vše rozmixujeme na pyré a zjemníme třetinou másla.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat