1,25 l vody, 80 g ovesných vloček, 100 g kořenové zeleniny, malá cibulka, 40 g másla, 40 g droždí, žloutek, sůl, petrželka
Přebrané ovesné vločky uvaříme v osolené vodě do měkka. Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibulku, na nudličky nastrouhanou zeleninu, přidáme rozdrobené droždí a smažíme tak dlouho, až začne příjemně vonět. Všechno vrátíme do polévky a vaříme do změknutí zeleniny. Do hotové polévky vlijeme žloutek rozmíchaný v trošce studené vody a již nevaříme. Nakonec drožďovou polévku ochutíme solí a petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat