20 dkg rajčatového protlaku, 8 dkg másla, 10 dkg hladké mouky, 5 dkg cibule, 0,5 dcl šlehačky, 3 dkg křenu, 1,5 litr voda nebo vývar, sůl, pepř, bobokový list
Cibulku nakrájíme najemno, osmahneme na másle, přidáme hladkou mouku a protlak. Zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a okořeníme a vše dobře našleháme. Vaříme 20 minut. Přecedíme přes jemné síto. Polévku nalijeme do talířků a do každé porce vsypeme hrst strouhaného křenu a nakonec polévku ozdobíme lehce našlehanou šlehačkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat