19. dubna 2013

Beskydské jehněčí kotletky s česnekovou kůrkou

1500 g jehněčí kotlety,80 g česneku,30 g čerstvých bylin - petržel, šalvěj,100 g sýru parmezan,15 g barevného pepře,250 g hrubé strouhanky,50 g karotky, 10 g citrónové kůry,120 g olivového oleje,20 g soli, 100 g bránice, 250 g cibule šalotky,0,6 l jehněčí Demi Glace

Očištěný jehněčí kotlet s kostí (hřebínek) nasekáme na porce, posolíme a popepříme, natřeme připravenou směsí z na kostičky lehce orestovaného česneku, bylin, citrónové kůry, barevného pepře, sýru, strouhanky, karotky a olivového oleje. Zabalíme do bránice - síťky uložíme na šalotky a pečeme v troubě na 200 °C cca 10 minut do zlatova. Podlejeme silnou jehněčí šťávou Demi Glace pripravenou z kostí a odřezků. Podáváme s bramborovými knedlíky plněnými ovčím nebo kozím sýrem a listovým špenátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat