200 g mrkve, 250 g zelených fazolových lusků, pórek, 250 g mraženého hrášku, 2 cibule, 2 lžíce Rama Crème Bonjour kostka, 150 g polévkových nudlí, 1,5 l zeleniného vývaru, 300 g cuket, sůl, pepř, 40 g strouhaného parmezánu
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Fazolové lusky nalámeme na kousky dlouhé asi 4 cm. V hrnci rozehřejeme máslovou Ramu. Na ní osmahneme nadrobno posekanou cibuli, pórek, mrkev, fazolky a hrášek. Přilijeme zeleninový vývar, přikryjeme a povaříme zhruba 15 min. Nudle uvaříme v osolené vodě doměkka. Do polévky přidáme plátky cukety a společně vaříme 5 minut. Nakonec přidáme uvařené nudle. Před podáváním polévku podle potřeby přisolíme a připepříme. Na talíři posypeme parmezánem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
17. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat