16. dubna 2013

Houbovo-smetanová polévka se sýrem

450 g čerstvých hub, malá cibule, 2 lžíce ramy v kostce, litr vývaru z Knoroxu, lžíce hladké mouky, tavený sýr, 1/4 ks ramy ke šlehání, 2 žloutky, kopr, petrželová nať, sůl, pepř

Nadrobno nasekanou cibuli krátce osmahneme na rozehřáté Ramě. Přidáme očistěné houby nakrájené na plátky asi 5 min silné a podusíme. Pak zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vývarem a vaříme 10min. na mírném ohni. Poté polévku osolíme, okořeníme špetkou nastrouhaného maškátového oříšku, vmícháme na kousky pokrájený tavený sýr a přilijeme Ramu Cremefine, vníž jsme rozkvrdlali žloutky. Polévku za stálého míchání asi 3min. povaříme. Na závěr na talíře ozdobíme jemně nasekaným koprem a petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat