18. dubna 2013

Rukolová polévka

250 g rukoly, cibule, 900 ml zeleninového vývaru, 200 g taveného smetanového sýra, 100 ml smetany, 60 g šunky, 3 lžíce másla, citrónová šťáva, sůl, pepř

Šunku nakrájíme na nudličky a opečeme v pánvi na 2 lžičkách másla. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a na zbytku másla pečeme až zesklovatí. Rukolu omyjeme, pevnější konce odkrojíme a pár listů si dáme stranou na ozdobení polévky. Lístky rukoly (kromě těch na ozdobu) překrájíme. Přisypeme je k cibuli a krátce orestujeme. Potom přidáme tavený sýr. Když se roztaví, vše zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a 10 minut na mírném ohni povaříme. Nakonec polévku rozmixujeme spolu se smetanou, ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí. Rukolovou polévku servírujeme v miskách ozdobenou opečenou šunkou a zbylou rukolou.

Žádné komentáře:

Okomentovat