250 g rukoly, cibule, 900 ml zeleninového vývaru, 200 g taveného smetanového sýra, 100 ml smetany, 60 g šunky, 3 lžíce másla, citrónová šťáva, sůl, pepř
Šunku nakrájíme na nudličky a opečeme v pánvi na 2 lžičkách másla. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a na zbytku másla pečeme až zesklovatí. Rukolu omyjeme, pevnější konce odkrojíme a pár listů si dáme stranou na ozdobení polévky. Lístky rukoly (kromě těch na ozdobu) překrájíme. Přisypeme je k cibuli a krátce orestujeme. Potom přidáme tavený sýr. Když se roztaví, vše zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a 10 minut na mírném ohni povaříme. Nakonec polévku rozmixujeme spolu se smetanou, ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí. Rukolovou polévku servírujeme v miskách ozdobenou opečenou šunkou a zbylou rukolou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat