17. dubna 2013

Zakysaná houbová polévka se škvarkama

kelímek Rama Cremefine zakysaný krém, kelímek Rama Cremfine na vaření, 300-500 g mražených nebo čerstvých hub, 200 g anglické slaniny, troška kopru, špetka soli, pepře, vegety, drceného kmínu, 2 rozšlehané vejce, 3 ks vařený brambory, jíška světlá

Nejdříve si z másla a mouky vytvoříme jíšku. Tu zalejeme trochou studené vody a vymícháme, aby nevznikly hrudky. Poté dolejeme vodou (ca 1,5 - 2 l). Přidáme do ní hřiby. Dále přidáme zakysanou smetanu i smetanu na vaření. Chvíli vaříme, dochutíme solí, pepřem, vegetou, kmínem, popř. octem, aby měl vývar sladko-kyselkavou chuť. Vmícháme rozšlehaná vejce. Vedle na pánvičce bez tuku osmahneme na jemno nakrajenou anglickou slaninu a to tak dlouho, až se nám vytvoří malé škvarečky. Ty pak spolu s vypečeným tukem přidáme skoro na samý závěr do polévky. Na kostičky nakrájené brambory rovněž vložíme do polévky. Necháme ještě minutku projít varem, přidáme kopr a pochoutka je tohová.

Žádné komentáře:

Okomentovat