75 g namočených fazolí, lžička olivového oleje, cibule, 250 g mrkve, zelená paprika, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 50 ml mléka, kousek celeru
Z fazolí slejeme vodu, zalejeme je čerstvou vodou a přivedeme do varu. Necháme 10 minut vařit, potom plamen zmírníme a vaříme až jsou fazole měkké. Scedíme a vývar uschováme.Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm cibuli, přidáme mrkev a papriku a dusíme 10 minut. Potom přidáme 50 g fazolí, 300 ml fazolového vývaru, muškátový oříšek, celer a fenykl a dusíme dalších 10 minut. Potom přidáme zbytek fazolí. Krátce před dokončením přidáme mléko a dochutíme solí a pepřem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
15. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat