15. dubna 2013

Dušená fazolová směs

75 g namočených fazolí, lžička olivového oleje, cibule, 250 g mrkve, zelená paprika, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 50 ml mléka, kousek celeru

Z fazolí slejeme vodu, zalejeme je čerstvou vodou a přivedeme do varu. Necháme 10 minut vařit, potom plamen zmírníme a vaříme až jsou fazole měkké. Scedíme a vývar uschováme.Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm cibuli, přidáme mrkev a papriku a dusíme 10 minut. Potom přidáme 50 g fazolí, 300 ml fazolového vývaru, muškátový oříšek, celer a fenykl a dusíme dalších 10 minut. Potom přidáme zbytek fazolí. Krátce před dokončením přidáme mléko a dochutíme solí a pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat