350 ml mléko,250 g pohankové mouka,sůl,mletý pepř,500 g zelených fazolek,2 vejce,olej (nebo máslo), několik plátek slanina,brusinkový kompot
Pohankovou mouku nasypeme do mísy, mírně osolíme, opepříme a zalijeme teplým mlékem. Promícháme a necháme asi půl hodiny při pokojové teplotě nabobtnat. Fazolové lusky omyjeme, očistíme a překrojíme na poloviny. Ty povaříme asi deset minut v osolené vodě, potom slijeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.Do nabobtnalého pohankového těsta vmícháme vejce a pokud by těsto bylo moc husté, můžeme přidat trochu mléka. Na rozehřátém tuku opečeme na pánvi několik plátků slaniny, které překryjeme trochou těsta a při středním plameni opékáme z obou stran ještě několik minut jako omeletu dozlatova.Na hotové omelety orestujeme krátce na pánvi nakrájené fazolky, podle chuti osolíme a opepříme a omelety podáváme jimi posypané. Můžeme podávat společně se lžící brusinkového kompotu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat