15. dubna 2013

Pohanková omeleta se zelenými fazolkami

350 ml mléko,250 g pohankové mouka,sůl,mletý pepř,500 g zelených fazolek,2 vejce,olej (nebo máslo), několik plátek slanina,brusinkový kompot

Pohankovou mouku nasypeme do mísy, mírně osolíme, opepříme a zalijeme teplým mlékem. Promícháme a necháme asi půl hodiny při pokojové teplotě nabobtnat. Fazolové lusky omyjeme, očistíme a překrojíme na poloviny. Ty povaříme asi deset minut v osolené vodě, potom slijeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.Do nabobtnalého pohankového těsta vmícháme vejce a pokud by těsto bylo moc husté, můžeme přidat trochu mléka. Na rozehřátém tuku opečeme na pánvi několik plátků slaniny, které překryjeme trochou těsta a při středním plameni opékáme z obou stran ještě několik minut jako omeletu dozlatova.Na hotové omelety orestujeme krátce na pánvi nakrájené fazolky, podle chuti osolíme a opepříme a omelety podáváme jimi posypané. Můžeme podávat společně se lžící brusinkového kompotu.

Žádné komentáře:

Okomentovat