200 g čočky nebo fazolí,50 g zmrazeného nebo sterilovaného hrášku,50 g hladké mouky,2 lžíce strouhané kořenové zeleniny, 10 g rostlinného tuku,4 stroužky česneku, saturejka, dobromysl, libeček,18 dl vody,2 - 3 dl mléka,sůl,100 g párku nebo klobásy
Přebranou čočku nebo fazole namočíme přes noc do studené vody. Ráno přilijeme vodu a luštěniny uvaříme doměkka. Mouku na sucho do žluta opražíme, dobře rozšleháme se studenou vodou, provaříme, vmícháme k luštěninám a společně dovaříme.Luštěniny prolisujeme cedníkem, polévku okořeníme česnekem a bylinami, osolíme, omastíme, přidáme strouhanou kořenovou zeleninu a dovaříme. Nakonec vložíme ještě asi na 5 minut hrášek. Zjemníme mlékem a dochutíme.Budeme-li přidávat párek nakrájený na kolečka, postačí, když jej přidáme současně s hráškem. Opečený párek nebo klobásu přidáváme až nakonec.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat