250 g velkých fazolí, voda, sůl, olej, cibule, česnek, 2 lžičky mletého zázvoru, 6 hřebíčků, 2 pálivé papričky, lžička mleté skořice, 0,5 lžičky mletého kmínu /mletý římský /, šťávu z citronu
Na pánev olej, nakrájenou cibuli do zlatova. Přidat na plátky česnek a skoro do hněda. Dále přidat zázvor, hřebíčky, skořici, kmín a pálivé. Opatrně krátce zapražit. Nepřipálit! Nakrájená rajčata, trochu vody. Míchat zvolna asi 10 min. Nyní uvařenou okapanou cizrnu (fazole) a vydusit skoro do sucha nepřikryté. Před dokončením sůl a citron. Šťávu použít jako přílohu i samostatně, teplé i studené.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
15. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat