15. dubna 2013

Bengálské fazole

250 g velkých fazolí, voda, sůl, olej, cibule, česnek, 2 lžičky mletého zázvoru, 6 hřebíčků, 2 pálivé papričky, lžička mleté skořice, 0,5 lžičky mletého kmínu /mletý římský /, šťávu z citronu

Na pánev olej, nakrájenou cibuli do zlatova. Přidat na plátky česnek a skoro do hněda. Dále přidat zázvor, hřebíčky, skořici, kmín a pálivé. Opatrně krátce zapražit. Nepřipálit! Nakrájená rajčata, trochu vody. Míchat zvolna asi 10 min. Nyní uvařenou okapanou cizrnu (fazole) a vydusit skoro do sucha nepřikryté. Před dokončením sůl a citron. Šťávu použít jako přílohu i samostatně, teplé i studené.

Žádné komentáře:

Okomentovat