35 dkg luštěnin (fazolí, hrachu, bobů), 30 dkg brambor, 3 dkg másla, 1/4 l mléka, máslo na omaštění, sůl
Namočené luštěniny uvaříme ve vodě bez soli, scedíme, smícháme s horkými vařenými brambory a umeleme, umixujeme nebo protřeme sítem. Získanou kaši ohřejeme, zředíme horkým mlékem nebo vývarem z luštěnin, osolíme, přidáme máslo a dobře promícháme. Před podáním polijeme rozpuštěným máslem. Podáváme k šunce, vepřové nebo skopové pečeni, masovým i rybím karbanátkům a k uzeninám.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat