15. dubna 2013

Čočka nakyselo s volskými oky

300 g velkozrnné čočky,sůl, bobkový list,2 lžíce polohrubé mouky,kelímek kysané smetany,4 vejce,olej na osmažení vajec

Čočku přebereme, a vložíme do hrnce. Na čočku nalijeme tolik vody , aby byla ponořená. Přidáme celý bobkový list, lžičku soli a vaříme na mírném plameni asi půl hodiny. Když je čočka měkká, vyjmeme bobkový list. V trošce studené vody rozmícháme 2 lžíce polohrubé mouky a tuto směs vlijeme do vařící čočky. Přitom čočku stále mícháme. Nakonec vmícháme kelímek kysané smetany a podle chuti můžeme ještě přisolit a přikyselit několika kapkami citronové št'ávy. Vhodnou přílohou je chléb a volská oka. Ty připravíme tak, že v pánvi rozehřejeme olej, vejce rozklepneme a do rozpáleného tuku vejce jedno po druhém dáme usmažit.

Žádné komentáře:

Okomentovat