15. dubna 2013

Čočka se zeleným pepřem

300 g čočky, 60 g anglické slaniny, cibule, 3 stroužky česneku, 0,5 lžíce zeleného pepře, lžíce kaparů, 2 sterilované okurky, sůl, lžíce polohrubé mouky

Čočku na pár hodin namočíme a poté uvaříme v neosolené vodě doměkka. Slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme a osmažíme na ní drobně nakrájenou cibuli a česnek. Zasypeme vařenou čočkou, osolíme, přidáme mírně podrceny zelený pepř (nebo celý nakládaný zelený pepř), sekané kapary a na kostičky nakrájené kyselé okurky. Promícháme. V případě potřeby lze zahustit moukou rozmíchanou v troše vody nebo instantní jíškou. Nakonec ještě krátce povaříme. Podáváme s uzeným masem nebo se sázeným vejcem. Doplníme čerstvou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat