300 g čočky, 60 g anglické slaniny, cibule, 3 stroužky česneku, 0,5 lžíce zeleného pepře, lžíce kaparů, 2 sterilované okurky, sůl, lžíce polohrubé mouky
Čočku na pár hodin namočíme a poté uvaříme v neosolené vodě doměkka. Slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme a osmažíme na ní drobně nakrájenou cibuli a česnek. Zasypeme vařenou čočkou, osolíme, přidáme mírně podrceny zelený pepř (nebo celý nakládaný zelený pepř), sekané kapary a na kostičky nakrájené kyselé okurky. Promícháme. V případě potřeby lze zahustit moukou rozmíchanou v troše vody nebo instantní jíškou. Nakonec ještě krátce povaříme. Podáváme s uzeným masem nebo se sázeným vejcem. Doplníme čerstvou zeleninou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
15. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat