15. dubna 2013

Marinovaný pstruh s červenými fazolemi

600 g filetů z pstruha (candáta nebo jiné bílé ryby), 50 g čerstvých bylinek (kopr, bazalka, tymián), 2 lžíce olivového oleje extra virgine, 200 g červených bio fazolí, 100 g žlutého medového melounu, 50 g rukoly, lžička bazalkového pesta, sůl, pepř

Osolené filety naložíme na 2 hodiny do marinády z oleje a natrhaných bylinek.Přes noc namočené fazole uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Meloun zbavíme slupky i semínek a nakrájíme na kostky velikosti fazolí. Rukolu omyjeme a natrháme.Studené fazole, meloun i rukolu promícháme se lžící bazalkového pesta, olivovým olejem, solí i pepřem a necháme odležet v chladničce.Marinované ryby položené kůží dolů prudce opečeme na rozpálené pánvi.

Žádné komentáře:

Okomentovat