15. dubna 2013

Fazolový guláš s kukuřičnou polentou

200 g fazolí červené, cibule, olej, mrkev, lžíce drceného kmínu, sůl, tamari omáčka, 0,5 pórku,  maizena, kostka bujonu

Fazole si namočíme přes noc, ráno vodu slijeme a dáme čerstvou tak, aby fazolky byly namočené. Vaříme s kouskem Kombu řasy kvůli stravitelnosti. Po 90 minutách odstavíme, vodu slijeme do jiné nádoby. Do hrnce si dáme olej a nakrájenou cibulku, restujeme dorůžova. Poté přisypeme kmín, najemno nastrouhanou mrkev a sůl. Zalijeme vývarem z fazolí a přidáme kostku bujonu. Vaříme ještě tak 15 minut. Nakonec vložíme pár koleček porku a dochutíme Tamari omáčkou. Pokud je guláš moc řídký, tak můžeme zahustit Maizenou rozpuštěnou ve vodě.Polentu uvaříme dle návodu a před podáváním opékáme na suché pánvi nebo v troubě pod grilem.

Žádné komentáře:

Okomentovat