15. dubna 2013

Srbský fazolový guláš

30 dkg bílých fazolí, bobkový list, sůl, 2 velké cibule, 8 dkg tuku, mletá sladká paprika, lžíce rajčatového protlaku, stroužek česneku, kmín, špetka majoránky, 2 vuřty, 50 dkg čerstvých paprik

Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Po 3 hodinách je v téže vodě uvaříme s přidaným bobkovým listem doměkka. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, vmícháme mletou papriku, ihned zalijeme několika lžícemi vody, přidáme rajčatový protlak, kmín, rozetřený česnek, odkapané fazole a oloupané a na tenké plátky nakrájené vuřty. Guláš krátce podusíme, okořeníme rozemnutou majoránkou,osolíme, přidáme papriky pokrájené na nudličky a dodusíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat