15. dubna 2013

Čočka na rajském protlaku

 balíček čočky, cibule, konzerva rajského protlaku , cukr, 200 g uzenina, ocet , špetka tymiánu, sůl

Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do vody. V téže vodě následně uvaříme čočku do změknutí. Do jiného hrnce dáme trošku oleje, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou jakoukoliv uzeninu (párek, šunkový salám, uzené) a necháme osmahnout. Poté přidáme malý rajský protlak. Směs zalejeme trochou vody, přidáme sůl, cukr, tymián a trochu octa podle chuti. Poté směs přimícháme k čočce a můžeme podávat. Kdo má rád sladší, více si směs přisladí. Čočku podáváme s pečivem nebo plátkem masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat