balíček čočky, cibule, konzerva rajského protlaku , cukr, 200 g uzenina, ocet , špetka tymiánu, sůl
Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do vody. V téže vodě následně uvaříme čočku do změknutí. Do jiného hrnce dáme trošku oleje, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou jakoukoliv uzeninu (párek, šunkový salám, uzené) a necháme osmahnout. Poté přidáme malý rajský protlak. Směs zalejeme trochou vody, přidáme sůl, cukr, tymián a trochu octa podle chuti. Poté směs přimícháme k čočce a můžeme podávat. Kdo má rád sladší, více si směs přisladí. Čočku podáváme s pečivem nebo plátkem masa.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
15. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat