27. ledna 2010

Stefato - Hovězí guláš s fazolemi

250 g hoveziho masa na gulas, 30 g slaniny nebo oleje, 1 cibule, 1 mensi mrkev, 1/4 celeru, 20 g susenych hub, 3 strouzky cesneku, 2 lzice rajcatoveho protlaku, 100 g bilych fazoli, pepr, rozmaryna nebo majoranka 

Predem namocene fazole uvarime domekka. Susene houby namocime. Na tuku opeceme pripravene maso na gulas, pridame k nemu cibulu a nechame ji osmazit do svetlohneda. Osolime, opeprime a asi 60-90 minut zakryte za obcasneho podlivani dusime spolu se susenymi houbami. Potom pridame drobne nakrajenou mrkev a celer, rajcatovy protlak, prolisovany cesnek a rozmarynu. Pokud rozmarynu nahradime majorankou, musime ji do pokrmu vlozit az ke konci pripravy, dlouhym varenim by zhorkla. Dusime vse spolecne, az jsou maso i zelenina mekke. Potom vmichame do pokrmu uvarene fazole.


Žádné komentáře:

Okomentovat