27. ledna 2010

Kysané zelí s fazolí a uzeným bučkem

400 g kysaneho zeli, 250 g bilych fazoli, sul, lzice sadla, 1 cibule, 1 lzicka sladke mlete papriky, 3 lzice rajcakoveho protlaku, 1 kelimek smotany, 1 lzice hladky mouky, ocet, cukr, 300 g uzeneho bucku
 
Predem namocene fazole uvarime domekka spolu s uzenym buckem. Na sadle zpenime nadrobno nakrajenou cibuli, pridame prekrajene kysane zeli i s lakem a podusime domekka. K mekemu zeli pridame fazoli, rajcatovy protlak, papriku a na kostky nakrajane maso. Podle potreby prisolime, okyselime a zjemnime spetkou cukru. Trosku octa dame velmi opatrne, protoze kysane zeli je samozrejme dost kysele. Povarime, zjemnime smetanou, ve ktere jsme rozkvedlali mouku a jeste chvili povarime. Podavame s chlebem nebo varenymi brambory.


Žádné komentáře:

Okomentovat