27. ledna 2010

Slovinský fazolový salát

100 g bilych fazoli, 200 g brambor, 100 g celeru, 1 mensi hlavkovy salat, 1 cibule, velka hrst zelene petrzelky nebo pazitky, 30 g uzene slaniny, ocet, cukr, sul, horcice, pepr, 2 vejce na oblozeni
 
Zvlast uvarime predem namocene fazole, zvlast brambory a celer. Oloupane brambory i celer nakrajime na kostky. Pripravime marinadu z octa, vody, cukru, soli a pepre. Zde se musime ridit vlastni chuti. Do marinady pridame 1 lzici horcice a nakrajenou rozskvarenou slaninu. Dobre rozslehame a polijeme tim smes fazoli, brambor a celeru. Nechame ulezet. Pred podavanim vmichame do smesi oprany a na prouzky nakrajeny hlavkovy salat, cibuli a oblozime pulkami natvrdo uvarenych vajec.


Žádné komentáře:

Okomentovat